Big Street Country Dancers


Go to content

De Club


Country-Linedance club "The Big Street Country Dancers" werd op 5 Oktober 1999 opgericht door danslerares Greet Gamelkoorn en D.J. Marijke Jansen in Gendringen, alwaar wij dansten in "Het Posthuis". Na een paar jaar stopte Marijke helaas als D.J., waarna Gilbert Esser het van haar heeft overgenomen. Een tijd later zijn we verhuisd naar Vasselder, waar we te gast waren bij Ben en Wendy van "De Olde Molen".

Omdat de olde molen op een gegeven moment zijn deuren sloot, moesten we op zoek naar een ander onderkomen en kwamen we terecht in Silvolde bij "'t Molentje" waar we nu te gast zijn bij Ed, Gerwin en Jennifer en we verder zijn gegaan met uiteraard dezelfde doelstelling; country muziek en -dans promoten en onder de aandacht brengen. En natuurlijk om samen lekker te dansen met veel plezier en een gezellige sfeer.

Nadat Greet begin 2007 besloot te stoppen met lesgeven, nam Gilbert de taak van instructeur op zich. De D.J. taak werd toen door René Toebes overgenomen. Eind 2009 moesten we echter afscheid nemen van Gilbert, die wegens persoonlijk redenen besloot te stoppen.Greet is nu vanaf 2010 weer bij ons terug op het oude nest, om wederom de lessen voor haar rekening te nemen.

Wij organiseren diverse activiteiten. Zo bieden wij tweemaal per week, op de Dinsdag- en Donderdag, een gezellig, muzikaal avondje uit. Op deze lesavonden krijgen de mensen de kans om zich het country-dansen eigen te maken in een ontspannen sfeer. Daarnaast organiseren wij ook regelmatig CD-avonden waarbij iedereen altijd van harte welkom is en ook worden er soms avonden met live muziek georganiseerd..

Om mensen die het country-dansen nog niet kennen en anderen te laten delen in de countrysfeer en -dans, verzorgen wij op verzoek ook optredens danwel demo dansen. Alles uiteraard onder het mom van gezelligheid. Heeft u interesse of wilt u ook beginnen met country-dansen, dan bent u van harte welkom, beginners kunnen ten alle tijden in het seizoen instromen. Mocht u meer informatie wensen of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen via de contact pagina.Inlichtingen:
René Toebes, 06-12953453
Of stuur ons een Email via de contact pagina

De Zaal: 't Molentje, Molenweg nr 3, Silvolde

Back to content | Back to main menu